Úszóiskolánk sok szeretettel várja úszni tanulni, sportolni vágyó vendégeit.

Az Aligátor Úszóiskola a XVI. kerületben 2007. februárjában az Erzsébetligeti uszoda megnyitásával kezdte meg munkáját, majd a Szentmihályi Konrád Ferenc uszodában is kialakította az úszásoktatás rendjét.

 

Úszóiskolánk szolgáltatási kínálatában minden korosztály megtalálja a számára megfelelő lehetőségeket.

3 hónapos kortól 3 éves korig Baba-mama Úszóprogramot kínálunk a családok részére a Szentmihályi uszodában szombatonként 4 időpontban.

A 3-4 éves gyermekeknek Lubickoló, úszás előkészítőt indítottunk a Szentmihályi Uszodában vasárnapi napokon.

Az iskolai szorgalmi időszakkal párhuzamosan szeptembertől június közepéig hétköznapi és hétvégi úszásoktatást biztosítunk a 4 -14 éves korosztály számára mindkét XVI. kerületi helyszínünkön. Az oktatás keretében öt időpontban, öt különböző tudásszinten zajlik a foglalkozás. Nálunk az a cél, hogy tanítványaink minden foglalkozás alkalmával sikerélményt szerezzenek, jókedvűen és önfeledten hajtsák végre a feladatokat. Ennek érdekében az oktatást élménydús játékos feladatokkal színesítjük. Az ebből a sikerélményből fakadó öröm lesz egy olyan kapocs az oktató és a tanítvány között, ami kedvező alapot teremt a további munkához és az úszás megszerettetéséhez. További követelmény még, hogy a tanulók bízzanak az oktatóban. Kellő bizalom nélkül a gyerekek nem lesznek képesek a gyakorlatokat megfelelő hatékonysággal elvégezni, ezért nem alakul ki az a vízbiztos mozgás a medencében, amire a további tanítást építjük. A kisebbek a Kezdő I. csoportban játékos feladatokkal kezdik meg a tanulást, majd a Kezdő II. csoportban sajátítják el a legfontosabb mozgáselemeket. A félhaladó és haladó csoportokban már mélyvízben tökéletesíthetik technikájukat, az edzés keretén belül pedig állóképességüket fejleszthetik, és versenyekre készülhetnek fel.

Nyáron június közepétől augusztus végéig  két hetes intenzív úszótanfolyamokat és napközis rendszerű úszó- élménytáborokat szervezünk.

14 éves kortól felnőtt úszásoktatással várjuk az érdeklődőket. Azok a vendégeket, akik gyermekkorukban nem tanultak meg úszni, vagy valamilyen rossz élmény miatt félnek a víztől, de víziszonyukat szeretnék leküzdeni a kezdő csoport foglalkozásain sajátíthatják el az úszás alapjait. A haladó csoportban a jó úszóknak lehetőség nyílik a hiányosabb technikák javítására, állóképességük fejlesztésére.

Tanfolyami kínálatunkról részletesen a MENÜből tájékozódhatnak!

hogy a hozzánk beiratkozó gyerekek és felnőttek kúlturált körülmények között, magas szakmai színvonalon, játékos foglalkozások keretében sajátíthassák el azt az úszástudást, ami egész életüket végigkíséri, akkor is, ha élsportoló szeretne lenni, de akkor is, ha csak a vízpartok boldogan szórakozó strandolója.

Oktatásaink 5 tudásszinten differenciált rendszerben működnek, ami azt jelenti, hogy a gyermekek a nekik megfelelő tudásszintű csoportba kerülnek  Turnusos rendszerben, csoportokban oktatunk, hétköznapi és hétvégi turnusaink 4 hetente indulnak.

A mozgásgyakoriság miatt javasoljuk a heti két, illetve a három alkalmat, hiszen minél kevesebb idő telik el egy-egy tanóra között annál gyorsabb lesz a fejlődés üteme. A megfelelő technika elsajátításával azoknak a gyerekeknek, akik megszerették a vizet, az uszodai közeget, lehetőségük nyílik szakosztályi kereteink között (ALIGÁTOR Sport Klub Egyesület)  edzés formájában folytatni a szakmai  munkát.

Oktatóinkat úgy válogattuk, hogy a magas oktatási színvonalat képviselő felsőfokú végzettség mellett kiváló pedagógusok is legyenek. Nagyon fontos szempont számunkra, hogy a gyerekek úgy tanuljanak meg úszni, hogy mellette jól is érezzék magukat és a játékos foglalkozások után örömmel várják a következő alkalmat.